BEVERLY BEETHOVEN

De gezelligste boetiek van Amsterdam

Lieve dames..

Vrouwen die gezien willen worden, komen bij ons volledig aan hun trekken. In onze flitsende modezaak vindt u een grote collectie. Van glimmende topjes en jurkjes tot de laatste trends uit Milaan, Parijs en Londen. De bijpassende items zoals tassen, bijoux en schoenen maken uw in het oog springende outfit compleet. Ook in de winkel worden onze klanten gezien. Iedereen die binnenkomt wordt dan ook direct met aandacht geholpen. Dus kom snel langs, de Monte Scroppino staat voor u klaar. Op woensdag kunt u bovendien genieten van heerlijke lekkernijen en op zaterdag van de beats van wisselende DJ’s.

Het verhaal van Beverly Beethoven begon in 2004 in de welbekende Beethovenstraat in Amsterdam. Mensen komen vanuit het hele land naar de winkel. De media hebben hier ook aan bijgedragen, zoals het programma ‘Bij ons in de PC’. “Je hebt altijd aapjes die komen kijken, die zijn gewoon nieuwsgierig.”  Alice en Michael waren regelmatig te zien in ‘Bij ons in de PC’, het programma van Jort Kelder op Nederland 1.

Alice en Michael proberen elk weekend naar een beurs te gaan of naar het buitenland. Hierdoor wisselt de collectie snel bij Beverly Beethoven. “Daarom kun je hier eigenlijk elke week wel terecht voor de nieuwste spullen.”

Er zijn mensen die het gezellig vinden om een glaasje te drinken. En de ene keer kopen ze wel wat en de andere keer niet. Het kan niet elke dag feest zijn. Bij Beverly Beethoven is er echt een huiskamergevoel gecreëerd. Rustig rond kijken in de winkel kan, maar je krijgt hier wel direct service. Als je binnenkomt, wordt je meteen geholpen en krijg je koffie of een drankje. Het is niet zoals bij een warenhuis waar je rustig een uurtje alleen kunt winkelen. Men komt naar Beverly Beethoven om advies te krijgen over de laatste trends. Alice kent haar klanten door en door. “Ik weet waar mijn klanten wonen en op vakantie gaan. We zijn hier heel amicaal. Als ik iets in Parijs tegenkom dat leuk is voor een bepaalde klant dan neem ik dit mee.”

Alice zit al haar hele leven in de mode. Ze begon haar carrière bij Ronald Kahn toen ze pas twaalf jaar was. “Hij heeft mij het vak echt geleerd.” Alice werkte op de Nieuwendijk in een winkeltje. Later ging zij naar de Modeacedemie Charles Montaigne. Daarna verhuisde zij met haar ouders naar Monaco waar ze een winkel begonnen. Na tien jaar kwam Alice terug naar Nederland. Eenmaal terug in Nederland begon Alice een klassieke dameszaak. De klanten waren 80 plus en heel snel tevreden. “Ik ging ze ophalen van het bejaardentehuis met een busje en bracht ze ook weer weg. Dan hadden ze een leuk uitje gehad.” Alice heeft dit jaren gedaan, maar wilde op een gegeven moment weer doen wat echt bij haar paste. Een Beverly Hills winkel, maar dan in Amsterdam-Zuid. Nu, dertien jaar later is Beverly Beethoven een begrip. Alice werkt daar ook keihard voor. Ze werkt zeven dagen per week. Ze is wel eens in het weekend in het buitenland voor een beurs of op inkoop, maar als zij dan terug is, staat ze diezelfde dag weer in de winkel. “Ik moet er zijn.”

Verder is Alice ook druk met het opleiden van stagiaires. Maar ook ’s avonds is ze zeer creatief. “Ik heb veel sociale evenementen, zoals feestjes, waar ik voor word uitgenodigd. Mensen vinden het leuk als we erbij zijn.” SBS6 koos Alice en Michael in 2011 als meest opmerkelijke televisiekoppel. Ook worden ze regelmatig gevraagd als jurylid voor tv-programma’s.

Liefs Beverly Beethoven