Hi lieve Beverly Babes! ✨

Ben jij toe aan een nieuwe garderobe maar heb je twijfels over welke kleuren het beste bij jou passen? Geen paniek, ik help je met wat kleuradvies! Er zijn namelijk verschillende types en op basis van je huidskleur, haarkleur en oogkleur val jij ook onder een bepaald kleurtype. Ik leg jullie vandaag uit welke types er zijn en welk kleuradvies dus voor jou geldt! Zo kan jij straks een garderobe shoppen die volledig bij jou past ????????

Mijn ondertoon? ????????‍♀️

Er is een simpel trucje om erachter te komen welk type huidskleur jij hebt! Het trucje gaat als volgt: kijk naar je pols. Wat voor kleur hebben je aderen? 

 • Zijn je aderen blauw/paars van kleur? Dan heb je een koele ondertoon. Kleurtypes die hieronder vallen zijn de zomer-, herfst-, en wintertype. 
 • Zijn je aderen groen van kleur? Dan heb je een warme ondertoon. Het kleurtype dat hieronder valt is het lentetype.

Kleuren: Koel of warm? ❄️????

Oké, je weet nu welke ondertoon je hebt, maar wat is dan het verschil tussen een koele kleur of een warme kleur? Koele kleuren zijn groen, blauw en paars. Warme kleuren zijn geel, oranje en rood. Benieuwd welke kleuren bij jouw passen? Lees dan gauw verder! 

Koele kleuren

Warme kleuren

Kleuradvies: lentetype ????????

Allereerst het lentetype. De volgende punten zijn kenmerkend voor jou:

 • Je hebt een warme, lichte haarkleur zoals goudblond of licht rossig. 
 • Je lichte huid heeft een warme ondertoon. 
 • Jouw haar- en huidskleur hebben weinig contrast.
 • Je hebt grijsblauwe, lichtbruine of groene ogen. 
 • Je wordt niet snel bruin in de zon.

Herken jij jezelf in bovenstaande kenmerken? Grote kans dat jij dan een lentetype bent! Warme kleuren staan jou het beste. Denk hierbij aan koraalrood of mosgroen. Ook staan alle natuurtinten je prachtig! Wil je liever iets meer opvallen? Ga dan voor kleuren als geel, oranje of een warme roze kleur. Vermijd donkere kleuren, deze zorgen voor een te groot contrast met de huid-  en haarkleur. 

Kleuren die niet in je kast kunnen ontbreken zijn: goudbruin, zandtinten en inktblauw

Kleuradvies: zomertype ????❄️

Dit is kenmerkend voor het zomertype: 

 • Je hebt een lichte huid met koele ondertoon.
 • Jouw haar is ook koel (bijvoorbeeld een assige kleur) en heeft dus geen rode ondertoon.
 • Je hebt grijs/blauwe of groene ogen.

Herken jij jezelf in dit type? Dan staan koele kleuren jou het beste. Kies voor kleding met kleuren als groen, lichtgrijs, poeder roze en blauw-  en paarstinten. Warme kleuren als oranje, legergroen, tomaten rood kun je beter vermijden, deze zullen net te heftig zijn bij jouw huidskleur.

Kleuren die niet in je kast kunnen ontbreken zijn: jeansblauw, pastelkleuren en blauwgroen. Door het dragen van koele kleuren zullen je ogen knallen! 

Kleuradvies: herfsttype ????????

Ben jij een herfsttype? Dan passen de volgende kenmerken bij jou: 

 • Je hebt een licht tot beige huidskleur met een koele ondertoon. 
 • Je haarkleur is donkerblond tot chocoladebruin met een warme gloed.
 • Je hebt groen- tot hazelnootkleurige ogen. 

Ben jij een herfsttype? Dan kan je het beste natuurtinten dragen. Kleuren als beige, groen, bruin en oranje staan jou het allermooiste. Probeer donkere kleuren te vermijden. Doordat je haar ook donker is, kan dit al gauw te hard overkomen. Zorg er dus voor dat, als je bijvoorbeeld een zwarte blazer wil dragen, je dit wel combineert met een licht kleurtje. Verder raad ik je aan om koele tinten vermijden, doordat je huid al een koele ondertoon heeft, kan dit allemaal te grauw worden. 

Kleuren die niet in je kast kunnen ontbreken zijn: bruinrood, mosgroen, koffiebruin terracotta en beige. 

Kleuradvies: wintertype ????

Of toch een wintertype? 

 • Je hebt een getinte tot donkere huidskleur met koele ondertoon. 
 • Jouw haar is donkerbruin tot zwart zonder rode gloed.
 • Je hebt donkergroene of bruine ogen. 

Ben jij een wintertype? Dan staan felle kleuren jou fantastisch! Je straalt het meest in mooie heldere kleuren zoals rood, blauw of groen. Wees dus ook niet bang om dit te dragen! Mocht je het nou lastig vinden om gelijk een knal rode trui aan te trekken, begin dan subtiel met een leuke blouse met een rood accent erin. Zo kun je rustig aan de kleur wennen. 

Kleuren die niet in je kast kunnen ontbreken zijn: heldere kleuren zoals rood, blauw en groen. Door deze kleuren zul  je stralen!  

En welk type ben jij? Natuurlijk betekent dit niet dat je nooit meer andere kleuren mag dragen! Maar dit kan het misschien wel makkelijker maken om bepaalde kleuren aan te houden in jouw kledingkeuzes. Mocht je nu enorm fan zijn van een trendkleur en past dit niet binnen je kleuradvies? Kies dan voor een accessoire, zoals bijvoorbeeld een tasje met deze kleur. Zo kan je alsnog je favoriete kleur dragen als eyecatcher, maar maakt de kleur je niet direct flets.

Ik hoop dat ik je zo goed op weg heb geholpen en dat je nu kan beginnen met het aanvullen van je garderobe! Wil je graag meer advies? Kom dan gezellig langs in de winkel, wij helpen je graag verder!! ????

Veel liefs, Alice